Ondernemers nemen heft in eigen handen voor betere verkeersveiligheid op het bedrijventerrein ZKD

26 oktober 2021

Het zeer ernstige ongeval op De Werf (d.d. 8 juli 2021) is voor de ondernemers gevestigd op het Haagse bedrijventerrein Zichtenburg, Kerkentuinen, Dekkershoek helaas de beroemde druppel die de emmer heeft doen overlopen. De lange en brede wegen op het bedrijventerrein worden regelmatig gebruikt als ‘racebaan’, of nodigen uit tot (zeer) hard rijden, met diverse ongelukken als gevolg. Gemiddeld vinden er op het bedrijventerrein 45 ongevallen plaats per jaar waar politie en ambulance aan te pas moeten komen.

Behalve een eenmalige snelheidsmeting in de afgelopen jaren en ondanks herhaaldelijke verzoeken door het bestuur van de Belangenvereniging Bedrijven ZKD bij het stadsdeelkantoor Loosduinen en de gemeente Den Haag/Wethouder Mobiliteit hier wat aan te doen hebben deze signalen niet gezorgd voor een aanpak van dit probleem.

De huidige situatie, voorzieningen en maatregelen zijn absoluut ontoereikend en onveilig. Daarom is op eigen initiatief door de ondernemers op dinsdag 26 oktober een verkeersdrempel geplaatst op één van de gevaarlijke kruispunten op De Werf. De ondernemers hopen van harte dat het niet bij deze ene verkeersdrempel blijft, maar dat de Gemeente passende maatregelen gaat toepassen om de verkeersveiligheid aan te pakken. Dit ook in het kader van de provinciale verkeerscampagne ‘Maak een punt van 0 verkeersongevallen’, waar diverse ondernemers op het bedrijventerrein bij aangesloten zijn.