Projecten

Het uitvoeringsteam is betrokken bij of kan u verwijzen naar de volgende projecten:

Bedrijfsterreinenergieplan (BEP)
Alle gemeenten doorlopen per wijk een proces om tot een gedragen wijkenergieplan te komen voor de overgang naar schone energie. Voor het ZKD heet dat het Bedrijfsterreinenergieplan. Samen met het bestuur van de BIZ, het duurzaamheidsteam 2.0 en geïnteresseerde ondernemers wordt dit proces opgepakt. Meldt u ook alvast aan: info@zkd.nl

Hubbel Lastmile
Hubbel is dé elektrische oplossing voor ‘The last mile’. Beperk het aantal ritten en ontwijk de spits door uw goederen af te leveren bij Hubbel! Kijk voor meer informatie op https://hubbel-lastmile.nl/.

Groene daken
Een groen bedrijfsdak zorgt voor warmte-isolatie in de winter en verkoeling in de zomer. U zult hierdoor minder geld kwijt zijn aan verwarming en airconditioning. In combinatie met zonnepanelen zorgt een groen dak ook nog eens voor een hogere energieopbrengst. Daarnaast is het goed voor de biodiversiteit en voorkomt al dat groen dat de stad nog verder opwarmt.

De gemeente geeft een subsidie voor de aanleg van een groen dak op uw bedrijfspand. Kijk op https://www.denhaag.nl/nl/subsidies/subsidie-groene-daken-2020-aanvragen.htm of https://www.groenedakendenhaag.nl

Solar City Den Haag
Solar City Den Haag, in opdracht van de gemeente Den Haag, biedt aan ondernemers een gratis online dakscan aan waarmee u in een paar minuten een indicatie krijgt van de zonpotentie van uw dak. En natuurlijk wat u hier mogelijk mee kunt besparen. Daarnaast biedt Solar City Den Haag u informatie en onafhankelijk advies, zoals bij het aanvragen van een landelijke SDE++ subsidie. Ook voor de kleine ondernemer kunnen zonnepanelen interessant zijn. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheden op solarcitydenhaag.nl.

Collectieve Inkoopactie (Haags MKB)
De gemeente Den Haag organiseert een collectieve inkoopactie om ondernemers te helpen bij de aanschaf van energiebesparende maatregelen. Zo kunt u als ondernemer hoge verbruikskosten voor gas en elektra verlagen. En kunt u uw kostbare tijd aan andere zaken besteden. Maak uw interesse kenbaar via de website werkaanuwwinkel.nl. Later dit jaar wordt dan contact met u opgenomen.

De website van de gemeente Den Haag voor duurzaamheid in de stad bevat voor ondernemers en bewoners informatie en wordt steeds voorzien van nieuwe informatie dus neem gerust een kijkje op https://duurzamestad.denhaag.nl/bedrijf-of-instelling/.

Folder Energietransitie V3