Subsidie Cameraplan ZKD is toegekend!

Subsidie Cameraplan ZKD is toegekend!
Het bestuur van de BIZ ZKD heeft onlangs een subsidie aangevraagd bij de Provincie Zuid-Holland voor een cameraplan. Onlangs hebben wij bericht ontvangen dat deze subsidie ook is toegekend!

Aanleiding
Vanuit diverse onderzoeken van de studenten van Parkmanagement ZKD is er een duidelijk beeld van de hotspots waar extra cameraposities gewenst zijn. Dit ten behoeve van het verbeteren van de collectieve beveiliging van het bedrijventerrein. Deze hotspots zijn op het onderstaand kaartje weergegeven.

Wat is het idee?
Het idee is om op de rode hotspots een extra beveiligingscamera en/of een camerapaal te plaatsen op privaat terrein. Dit als uitbreiding van de bestaande beveiligingsmaatregelen van het pand waar deze camera is zal worden geplaatst. Het primaire doel is om de eigendommen en de directe omgeving van de pand(en) van de betreffende ondernemer(s) extra te beschermen. Dit alles natuurlijk binnen de geldende wet en regelgeving.

De BIZ ZKD biedt deze extra camera’s dan aan als een zogenaamde adoptiecamera. Deze beveiligingscamera’s zullen onderling verbonden worden in een eigen beveiligde netwerkomgeving. Parkmanagement ZKD is dan verantwoordelijk voor de installatie en het beheer van dit collectieve beveiligingssysteem. Voorwaarde is wel dat bestaande beveiligingscamera’s en de adoptiecamera zullen worden aangemeld bij het project Camera in Beeld van de Politie.

Voor de ondernemers die deel willen nemen aan dit cameraplan en dus een extra adoptiecamera op gevel / terrein willen is er ook een gratis beveiligingsadvies voor het gehele pand. Als extra service zijn de medewerkers van Parkmanagement ZKD beschikbaar om de videobeelden te downloaden / overdragen aan de Politie en u desgewenst ook te helpen met het doen van de aangifte.

Wilt u deelnemen of wenst u meer informatie? Vraag het onze Parkmanager.
U kunt hem bereiken via 06-34653334 of via info@kciv.nl