Geslaagde traditionele ZKD-barbecue 9 juli 2021!

Op 9 juli 2021 vond bij MSR Verhuur de traditionele ZKD-barbecue plaats. Helaas kon onze voorzitter Robert Medenblik deze barbecue niet openen met een welkomstwoord door omstandigheden maar nam de Parkmanager Fokko Mellema deze keer de honneurs waar. Fokko heette alle aanwezigen van harte welkom met een speciaal welkom aan de ZKD bestuursleden, de stadsdeeldirecteur Mustapha el Boumeshouli, Bert van Rijssen en Elske van der Fliert van Bereikbaar Haaglanden  en gaf aan dat wij elkaar lang niet fysiek hebben kunnen spreken en dat dit vandaag wel mogelijk is. Hij informeerde de aanwezigen over het vreselijke ongeval dat afgelopen week plaatsvond op De Werf met een fietser. Zelfs de traumahelikopter moest komen om de aangereden man naar het ziekenhuis te brengen. Het bestuur wil deze man en zijn dierbaren een hart onder de riem steken en heel veel sterkte wensen. Op dit moment is nog niet bekend hoe het met hem gaat. Dit heeft niet alleen veel indruk gemaakt op de bestuursleden maar op alle ondernemers. De voorzitter, Robert Medenblik trok zich dit ongeluk erg aan en heeft 8 juli een indringende oproep gedaan over de belangrijkheid van verkeersveiligheid op bedrijventerreinen via LinkedIn en kreeg hierop ontzettend veel reacties met steunbetuigingen. Deze zullen allen naar de gemeente gestuurd worden met het verzoek hier direct actie op te gaan ondernemen. Verkeersveiligheid is een belangrijk thema op ons bedrijventerrein. De Parkmanager en het bestuur van de Belangenvereniging en de Stichting BIZ ZKD zijn dit thema de afgelopen drie jaar aan het analyseren. De steun hierbij van de ondernemers is van groot belang.

 
Fokko Mellema vervolgt met de informatie over de BIZ (BedrijvenInvesteringsZone). Het volgende BIZ-traject 2022-2026 heeft de eerste draagvlakmeting gehaald. Hij legt uit dat de ondernemers iets kunnen terugverwachten van de BIZ. Er zit ruimte in de BIZ om iets aan de verkeersveiligheid te doen. Het BIZ-plan dat geldt voor de komende 5 jaar is ingestuurd naar de gemeente. Betreffende het cameraplan, daar wordt nu invulling aangegeven. Er zal een eigen systeem opgezet worden waar we ons voordeel mee kunnen doen. Er komt ruimte voor allerlei projecten. De bijdrage van de BIZ gaat marginaal omhoog en wordt samengesteld vanuit de WOZ waarden. Op afroep is deze informatie voor de ondernemers beschikbaar bij de Parkmanager. Bij de laatste officiële stemming van de BIZ wordt deze informatie meegestuurd. Vervolgens komt het Gebiedspaspoort aan de orde. Er zijn verschillende ZKD borrels georganiseerd om de ondernemers meer informatie te geven over het Gebiedspaspoort en de BIZ. Tevens om informatie te geven over de gebiedsontwikkeling. Alle ondernemers kunnen zich aanmelden voor de ZKD-Board. Bekijk ook de website https://zkd.denhaag.nl/zkd-board waar meer informatie staat. Redouan Allaoui is de projectleider van het Gebiedspaspoort (foto links midden) en was op alle borrels aanwezig en nu ook om met de ondernemers hierover in gesprek te gaan. Samen is het mogelijk tot een goed Gebiedspaspoort te komen. Ook werd het aspirant bestuurslid Joop Vermeulen (foto rechts) voorgesteld tijdens deze bijeenkomst. Op deze barbecue konden de aanwezige ondernemers al kennis met hem maken. Hij is een van de eerste ondernemers in de Zilverstraat en zou een goede aanvulling zijn in het bestuur. Op 27 oktober 2021 tijdens de ALV zal hierover gestemd worden.

   
Fokko Mellema geeft hierna het woord aan Bert van Rijssen en Elske van der Fliert, mobiliteit adviseurs van Bereikbaar Haaglanden. Zij adviseren en helpen ondernemers met duurzame mobiliteit. Denk hierbij aan o.a. op andere tijden te gaan werken om files te voorkomen en fietsen stimuleren. Er zijn probeeracties voor medewerkers in bedrijven zoals het aanbieden van E-bikes. Tevens bieden zij een tool aan genaamd ‘mobiliteitsscan’. Genoemd wordt hierbij de A-4 waaraan gewerkt gaat worden en de komst van 400.000 mensen naar Den Haag. Het wordt drukker in en om Den Haag. De A-4 is belangrijk en er staan veel auto’s in de file. Hoe kan dit slimmer en duurzamer worden aangepakt? Hiervoor is de mobiliteitsscan heel handig die kan alles in beeld brengen voor de ondernemer. Door de data die ingebracht worden door de ondernemers bijvoorbeeld m.b.t. de A-4 kan Bereikbaar Haaglanden een advies geven dat bij de desbetreffende ondernemer past en kunnen de ondernemer ondersteunen. Gezorgd zal worden dat informatie over deze scan naar het ZKD-secretariaat gestuurd wordt.

 
De Parkmanager dankt beide mobiliteitsadviseurs en zegt ook dat bereikbaarheid voor bedrijventerreinen heel belangrijk is. De mobiliteitsscan kan andere informatie opleveren die heel bruikbaar kan zijn voor de ondernemer en duurzaam. Voor slimme dingen en oplossingen zijn data nodig. De nieuwe ‘papieren’ nieuwsbrief komt nog ter sprake. Deze is gemaakt omdat de digitale nieuwsbrief niet goed gelezen werd. Deze nieuwe nieuwsbrief is eigenlijk terug naar ‘vroeger’ maar wordt persoonlijk rondgebracht door Fokko Mellema. Deze eerste versie werd al heel goed ontvangen door de ondernemers. Zie hier ook de digitale versie Nieuwsbrief No. 2 – 2021.

De Parkmanager eindigt zijn welkomstwoord met aan te geven dat wij samen moeten blijven streven naar een excellent bedrijventerreinen. Hij tipt nog even aan dat werkgelegenheid op het ZKD-bedrijventerrein mogelijk moet zijn voor werkzoekenden uit Den Haag Zuidwest. Dit stadsdeel zoekt graag samenwerking met het ZKD-bedrijventerrein. Tevens is er een goede samenwerking op het ZKD-bedrijventerrein met de onderwijsinstelling ROC Mondriaan Techniek, Ruud van Diemen de nieuwe directeur van dit onderdeel van ROC Mondriaan is hier eveneens aanwezig om kennis te maken met de ondernemers. Vervolgens  dankt Fokko Mellema Nick van Zwieteren voor zijn gastheerschap, de mobiliteitsadviseurs voor hun komst en bijdrage en de stadsdeeldirecteur Mustapha el Boumeshouli en Redouan Allaoui voor hun komst. De barbecue kon van start gaan! Deze werd verzorgd door van Leeuwen Catering en was heerlijk! De zon was er ook bij en dat maakte deze avond tot een feest!